Søg by eller postnr.
facebook

Et tip til dine aluhjul

Selv om biler bliver mere og mere teknisk avancerede og kræver værksteder med en større teknisk indsigt - så kan selv forberede nogle ting, inden ferieturen starter.

En ferietur starter bedst, når bilen er klar.

Alufælge. Når du har rengjort dine alufælger og de står rene og pæne, kan du tage noget varmtvand (blandet med sæbespåner) og piske det med et piskeris eller lignende. Derefter tager du en børste, drypper den i blandingen og bruger børsten på fælgen. Du afvasker efterfølgende med vand og nu er fælgen beskyttet af et tyndt lag "fedt" fra sæbespånerne. Dette gør, at næste gang du vasker fælgene, sidder skidt og bremsestøv ikke fast på fælgen. Du gentager blot behandlingen, når du kan se at det bliver sværere at få skidtet af. Du skal altså ikke gøre det ved hver vask, men måske en 2-3 gange på en sommer. F.eks. ved forår, midt på sommeren og inden du skal have dine vinterhjul opbevaret.   

Lys i lygterne. Tænd alt lys på bilen samt katastrofeblink og gå en tur rundt om bilen for at se om der er lys i alle lygterne og nummerpladelysene. Sæt derefter langt lys på, for at se om dette også virker optimalt.

Støvsugning og rens dine viskerblade. Støvsug og puds alle ruderne indvendigt og udvendigt og tør instrumentbordet over med en våd klud. Er du i et rigtig forårshumør, kan du vaske dørkarmene af og bilens indstigning, når døren er åben. Derefter vasker du bilen. Brug vand og sæbe på viskerbladet, da der typisk sidder en del skidt her. I stedet for at udskifte viskerbladet, hjælper det i mange tilfælde at rengøre det. 

 

Tjek af din bil - rens/rengør også dine viskerblade


Tip til hvordan du nemt vedligeholder din aluminiumsfælge