Søg by eller postnr.
facebook

Godt miljø på autoværkstedet

Når du som kunde afleverer din bil til service - så lægger du ikke mærke til om miljøet er i orden - det forventer du, at det er. Men hvad er et godt miljø? og hvad skal der tages højde for?
 
Når en bil serviceres bliver der f.eks. aftappet olie og oliefilteret skal skiftes. Det kræver miljøbehandling. Der er forskellige væsker som ved visse typer af service skal skiftes, f.eks. kølervæske og bremsevæske. Væskerne skal også miljøbehandles. Skal du have et nyt batteri på - så kræver det også bortskaffelse af det gamle batteri på en miljømæssig og forsvarlig måde.
 
Et autoværksted skal have rumventilation og udsugning til f.eks. udstødningsgasserne fra bilerne inde på værkstedet. Medarbejderne skal på forskellige miljøkurser dels lovbefalede men også tilbudte kurser. På værkstederne skal der laves arbejdspladsbrugsanvisninger og arbejdspladsvurderinger. Det er vigtigt at få belyst, om der er opgaver, der kan udføres anderledes f.eks. så tunge løft undgås.
 
Det koster faktisk en del penge, ressourcer og benarbejde for autoværkstederne at sørge for, at miljøet er opprioriteret og i orden. Nu ved du i hvert fald, at det kræver noget energi at have et godt miljø.
 
Der er således mange gode grunde til at bruge et Findværksted. Uanset om man har en ny bil eller en ældre bil, kan man trygt henvende sig på et Findværksted, som sørger for sortering med henblik på størst muligt genbrug eller en forsvarlig miljømæssig bortskaffelse.

Et godt miljøet koster penge


... men det er alle pengene værd