Søg by eller postnr.
facebook

Skal man have vinterdæk på ?

Skal man have vinterdæk på ?

Det er vel et af de mest stillede spørgsmål på værkstederne i forhold til vejrforhold. Du er altid velkommen til at spørge på dit Findværksted for at få den personlige rådgivning og få en vurdering af dine dæk og netop dit kørselsmønster. Værkstedet kan også hjælpe med at finde de dæk, der passer til dig og din bil.

Kort fortalt handler det i vintersæsonen om forøget sikkerhed. Vinterdæk er bedre om vinteren end sommerdæk. Bor du et sted, hvor sneploven ikke kommer så tit? Ja, så er det også en god idé med vinterdæk. Er du afhængig af din bil hver dag? Så er det også vigtigt med vinterdæk. De fleste er også blevet overbevist efter at have påkørt en anden medtrafikant, da bremselængden også bliver væsentlig dårligere på sommerdæk, når sneen ligger på vejen. 

Hvis du gerne selv vil læse mere om dæk, har vi her fundet nogle gode link til "Rådet for større dæksikkerhed", som er eksperter på området. Vi har valgt at dele emnerne op, så du hurtigt kan klikke på linkene og komme direkte ind og læse videre.

Hvorfor køre på vinterdæk ? Læs Rådet for større dæksikkerheds råd.

Reglerne om vinterdæk i Danmark og vore nabolande kan du finde her.

Lufttryk, inspektion og vejgreb. Læs mere her.

Det er vigtigt at finde de rigtige dæk. Læs mere her.

 

Skal du have vinterdæk på ?


Hvilke overvejelser kan man gøre sig.