Airconditionanlæg

Sådan slipper du får bakterier og dårlig lugt i bilen

Find et værksted

Find airconditionservice

Mange biler har aircondition, og som med alt anden teknik, skal det vedligeholdes. Der findes to typer af airconditionanlæg. De fuldautomatiske, hvor du blot indtaster/indstiller, hvor mange grader du vil have i kabinen, f.eks. 20 grader og de manuelle anlæg, hvor du selv skal regulere, om du vil have det koldere eller varmere (anlæg uden en termostat).

Det er en god idé at bruge sit airconditionanlæg hele året. Dels holder det systemet  velfungerende og du har, udover kølingen om sommeren, også om vinteren glæde af, at det affugter. Når du bruger anlægget hele året, undgår du typisk også, at der kommer bakterier i anlægget, det opdager du ved at luften, der kommer ud af dysserne inde i bilen lugter surt. For de miljøbevidste er ulempen ved at anvende anlægget hele året, at bilen bruger mere brændstof. Et miljøtip kan være, at du på længere ture om vinteren slår kompressoren fra - det kan du gøre på de fleste anlæg. Se i din bils instruktionsbog (Citroën, Peugeot, Renault ligger digitalt - klik på mærket) eller spørg på dit værksted om, hvordan du slår kompressoren fra inde på instrumentbordet (på ældre anlæg sparer du 6%. Jo nyere bil jo mindre sparer du, da de nye bilers anlæg bruger mindre energi). 

Løsningen på hvordan du undgår, at dit anlæg lugter surt som en våd karklud, kan være, at du får udskiftet pollenfilteret. Lugter der stadig, skal der en afrensning til af hele airconsystemet, og dette hjælper dit værksted dig gerne med. Find det rigtige her 

Et tip: En fordel ved at få lavet et airconditionservice er, at når der fyldes ny væske på iblandes et sporestof som er fluresernde. Med andre ord bliver dit anlæg utæt efter et airconditionservice, så kan værkstedet hurtigt finde "hullet" eller utætheden. Det sparer tid og dermed penge. Det pudsige er, at der fra fabrikken ikke er iblandet dette sporestof, derfor er det nemt at finde utætheder.

Find et værksted

På findvaerksted.dk kan du finde et værksted til præcis den service, som du har brug for.

Alle autoværkstederne er inddelt efter funktioner og kan enten søges på kort, fritekst og efter funktion og service. Så du finder det rigtige autoværksted med det samme.

Find et værksted