Når uheldet er ude?

Så er det en god ide, at have findvaerksted.dk i baglommen. 

Find et værksted

Find gode råd til bilferien

Når danskerne tager bilen ud i det danske ferieland, er der flere gode råd til, hvis uheldet er ude. Et af rådene er at tage Findværksted med i lommen på din smartphone, så du nemt kan se, hvor det nærmeste autoværksted er.

SOS Dansk Autohjælp hjælper hver sommer tusindvis af både danske og udenlandske bilister, men mange af bilisterne har ikke forberedt sig på, at uheldet jo kan være ude.

1. Du ved ikke, hvor trækøjet er

Når nyere biler skal bugseres, kræver det et "trækøje", der skal skrues i bilens front. Derfor er det vigtigt at have trækøjet med og sikre, at det ikke ligger nederst i bagagerummet.

-  Trækøjet er nødvendigt, når vi skal trække bilen op på ladvognen, fordi det er den eneste måde, vi forsvarligt kan fastgøre spilwiren. Især i ferieperioden oplever vi ofte, at bilisterne må tømme hele bagagerummet for at få fat på det. Har man fået motorstop på motorvejen, er det både ubehageligt og farligt at skulle bruge lang tid på at finde trækøjet, siger Henrik Christensen, der er stationsleder hos SOS Dansk Autohjælp. Han råder til at placere trækøjet i handskerummet eller dørlommen.

2. Du har ikke låsemøtrikken med i bilen

Hvis bilen punkterer på turen, er det godt at have et reservehjul. Hvis man vel at mærke har husket låsemøtrikken til alufælgene og de rigtige bolte til reservehjulet.
- Vi står ofte i en situation, hvor vi ikke kan skrue det punkterede hjul af, fordi man af tyverihensyn skal bruge en låsemøtrik, og den kan desværre ofte være glemt hjemme i garagen. Eller også kan reservehjulet ikke sættes på, fordi boltene fra alufælgen ikke passer. I den situation må vi i stedet køre bilen til nærmeste værksted, siger Henrik.

3. Du ved ikke hvor du er

Et kendt problem for vagtcentralen hos SOS Dansk Autohjælp er, at bilisterne ikke aner, hvor de er, når de havarerer. Så kan det tage lang tid at lokalisere bilen.

- De fleste kører efterhånden med GPS, men mange ved ikke, hvordan de finder frem til deres aktuelle GPS-koordinater. Brug lidt tid hjemmefra på at undersøge GPS'ens funktioner. Uden GPS er det nødvendigt at følge med på kort og skilte, så man ikke skal ud på vejen for at finde ens position, siger Ellen Trolle, der er ansvarlig for vagtcentralen.

Andre gode råd før ferieturen

  • Tjek dæktrykket - der skal mere luft til, når bilen er fuldt læsset
  • Tjek oliestand, bremsevæske, kølervæske og sprinklervæske inden afgang
  • Medbring bilens reservenøgle og anbring den et andet sted end hovednøglen
  • Husk sikkerhedsveste samt advarselstrekant
  • Tjek hvordan du er dækket i udlandet og medbring de rigtige telefonnumre
  • Husk at du kan bruge Findværksted til at finde et værksted, hvis du får brug for det

Find et værksted

På findvaerksted.dk kan du finde et værksted til præcis den service, som du har brug for.

Alle autoværkstederne er inddelt efter funktioner og kan enten søges på kort, fritekst og efter funktion og service. Så du finder det rigtige autoværksted med det samme.

Find et værksted