Et godt miljø koster penge

... men det er alle pengene værd

Find et værksted

Find et miljøbevidst autoværksted

Når en bil serviceres bliver der f.eks. aftappet olie og oliefilteret skal skiftes. Det kræver miljøbehandling. Der er forskellige væsker som ved visse typer af service skal skiftes, f.eks. kølervæske og bremsevæske. Væskerne skal også miljøbehandles. Skal du have et nyt batteri på - så kræver det også bortskaffelse af det gamle batteri på en miljømæssig og forsvarlig måde.

Et autoværksted skal have rumventilation og udsugning til f.eks. udstødningsgasserne fra bilerne inde på værkstedet. Medarbejderne skal på forskellige miljøkurser dels lovbefalede men også tilbudte kurser. På værkstederne skal der laves arbejdspladsbrugsanvisninger og arbejdspladsvurderinger. Det er vigtigt at få belyst, om der er opgaver, der kan udføres anderledes f.eks. så tunge løft undgås.

Det er et lovkrav, at sørge for det gode miljø og arbejdsmiljø, men det koster en del penge, ressourcer og benarbejde for autoværkstederne at sørge for dette. Hvis du derfor vil være sikker på, at dit værksted følger foreskrifterne og at miljøet er opprioriteret og i orden, så
vælg et af de frie danske værksteder.

Uanset om man har en ny bil eller en ældre bil, kan man altid benytte sig på et af de frie danske værksteder, som sørger for sortering med henblik på størst muligt genbrug eller en forsvarlig miljømæssig bortskaffelse.

Find et værksted

På findvaerksted.dk kan du finde et værksted til præcis den service, som du har brug for.

Alle autoværkstederne er inddelt efter funktioner og kan enten søges på kort, fritekst og efter funktion og service. Så du finder det rigtige autoværksted med det samme.

Find et værksted