Gør din bil ferieklar

Husk også at rengøre dine viskerblade

Find et værksted

Find en god start på bilferien

En ferietur starter bedst, når bilen er klar.

Du kan forberede dig bedst muligt ved at få din bil serviceret og samtidig få et airconditionservice.

Men der er også ting, som du selv kan gøre, så du og din bil er helt ferieklar:

Alufælge

Når du har rengjort dine alufælger og de står rene og pæne, kan du tage noget varmtvand (blandet med sæbespåner) og piske det med et piskeris eller lignende. Derefter tager du en børste, drypper den i blandingen og bruger børsten på fælgen.

Du afvasker efterfølgende med vand og nu er fælgen beskyttet af et tyndt lag "fedt" fra sæbespånerne. Dette gør, at næste gang du vasker fælgene, sidder skidt og bremsestøv ikke fast på fælgen.

Du gentager blot behandlingen, når du kan se at det bliver sværere at få skidtet af. Du skal altså ikke gøre det ved hver vask, men måske en 2-3 gange på en sommer. F.eks. ved forår, midt på sommeren og inden du skal have dine vinterhjul opbevaret.

Lys i lygterne

Tænd alt lys på bilen samt katastrofeblink og gå en tur rundt om bilen for at se om der er lys i alle lygterne og nummerpladelysene. Sæt derefter langt lys på, for at se om dette også virker optimalt.

Støvsugning og rens dine viskerblade

Støvsug og puds alle ruderne indvendigt og udvendigt og tør instrumentbordet over med en våd klud. Er du i et rigtig forårshumør, kan du vaske dørkarmene af og bilens indstigning, når døren er åben. Derefter vasker du bilen. Brug vand og sæbe på viskerbladet, da der typisk sidder en del skidt her. I stedet for at udskifte viskerbladet, hjælper det i mange tilfælde at rengøre det.

Find et værksted

På findvaerksted.dk kan du finde et værksted til præcis den service, som du har brug for.

Alle autoværkstederne er inddelt efter funktioner og kan enten søges på kort, fritekst og efter funktion og service. Så du finder det rigtige autoværksted med det samme.

Find et værksted